Suçlu Benim!


Suçluyum ben aslında... Kendi dünyamda yaşarım her şeyi. Sonra da karşımdakinden anlayış beklerim.

Hoş, İnsanların anlayışına sığınıp birşeyler yaptığım da söylenemez ya...

Başım ağrısa bundan kimsenin haberi olmaz. Söylemeye ihtiyaç duymam. Direnir, işime devam ederim. Öyle ya, bir baş ağrısı mı beni dersimden edecek? Söylesem abilerin de, diğer insanların da aynı tepkiyi göstereceğini düşünürüm.

İşim olsa izin isteyemem, çekinirim. Kaçıyormuşum, kaytarıyormuşum gibi gelir bana... Veya o şüpheci bakışı hissederim izin istediğim kişinin yüzünde... Yok yok, işim varsın kalsın! Ben, bir öğretmen olarak, derse devam ederim.

Sancılarla derse girerim. Öğrenciler yüzümdeki acıyı hissetmesinler diye sınıfın arkasına geçer, duvara yaslanır ayakta kalmaya çalışırım. O gün bütün derslerime bu şekilde girer aynı gece ameliyat olurum yalnız başıma...

Üç gün okula gelemem sadece, üç gün sonra karnında yedi dikişle sınıfa girer derse devam ederim.

Üç gün evlilik izni kullanırım, Üçüncü günde eşimi yad ellerdeki yeni evine, evimize getirir bırakır derse giderim.

Sesim kısılır. Tek kelime bile edemeyecek hale gelirim. Ama sadece sesim kısılmıştır. Derse girip tahtaya "serbest çalışma, etüt" yazıp öğrencilere nezaret ederim.

Benim hastalıktan bile saymadığım durumların bazılarını yataklara düşürdüğü ve onların yerine de derse girmek zorunda kaldığım olmuştur.

Olsun. Yine de zor gelir bana izin istemek. Minnet altına giriyormuşum gibi gelir.

Hele izin istediklerimin "hocam zorunluysa tamam"  demeleri veya alternatifler sunmaları yok mu? Çok incitir beni. Zorunlu olmasa izin ister miydim ki?

Yok, yok... kimsenin haberi olmaz benim halimden, Paylaşamam derdimi, kendim yaşar, direnirim.

Çekemem afra tafraları... Onurumdan taviz veremem zira ondan daha değerli neyim var ki?

Başımın çaresine bakar, ayakta kalırım.

Ta ki içimdeki kurt tek dayanağım olan onurumu kemirip bitirinceye kadar...


2 Yorumlar

  1. AH nihat hocam ah,ne güzel yazmışsın,ne güzel ifade etmişsin.Sende daha neler var dır neler,bizimle paylaşta yazılarından mahrum etme bizi.Selamlar @alikemalaka

    YanıtlaSil